2012. december 30., vasárnap

Világbajnok horgász lett az év sportolója Balmazújvárosban


Idén is jutalmazták az év sportolóit Balmazújvárosban. A kitüntetettek ünnepélyes keretek között, a képviselő-testület december 12-ei ülését megelőzően vehették át díjaikat.

2012-ben az év sportolója városunkban Radácsi Kristóf horgászvilágbajnok lett. A fiatal sportoló a szlovéniai Radecében rendezett Ifjúsági Horgász Világbajnokságon egyéniben és csapatban – az U14-es korosztályban – szerzett aranyérmével vívta ki az elismerést.

A Balmazújváros Sportjáért kitüntető címet a női kézilabdacsapat számára ítélte oda az önkormányzat, amely 2011/12-es idényben mindössze egy vereséget elszenvedve nyerte meg a megyei bajnokságot. Dr. Tiba István polgármester a díj átadásakor kiemelte a Melkó Károly edző és Szabó Miklós egyesületi elnök a klubért végzett áldozatos munkáját. Melkó Károly idén már a másodszor részesült rangos kitüntetésben, hiszen október 23-án a Megye Napján Kovács Pál-díjban részesült.

"Az év sportolója Balmazújváros" és a "Balmazújváros sportjáért" címeket az kaphatja meg, aki egyéniben vagy csapatsportban kiemelkedő eredményt ért el, a városnak elismerést szerzett, és hozzájárult a sport népszerűsítéséhez. Balmazújváros sportéletének kiválóságait 2000 óta díjazza az önkormányzat.


(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése