2012. december 19., szerda

Vitába torkollott a Látássérültek Egyesületének mai balmazújvárosi adventi ünnepsége


Közös éneklés helyett szópárbajt vívott a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének képviselője a helyszínen megjelent balmazújvárosi egyesületi tagokkal. A szervezet rendezvényén a városból tizenöt egyesületi tag jelent meg, néhányan pedig kemény kritikával illették az Egyesület munkáját.

A polgármesteri hivatal házasságkötő termében megtartott rendezvényt Dr. Tiba István polgármester nyitotta meg. Ádám István körzeti csoportvezető betegsége miatt felesége adta át a Braille órákat a jelenlévő tagoknak. A többen viszont csak később kapják meg a látássérültek időbeli tájékozódását segítő eszközt, mivel nem jöttek el a rendezvényre.

A Braille órák átadása után a megyei Látássérültek Egyesületének egyik elnökségi tagja számolt be a szervezet éves programjairól, így többek között arról a kiállításról is, amelyet a berettyóújfalui Bihari Múzeummal közösen szerveztek meg. A tárlat azért különleges, mert a kiállított tárgyakat meg lehet tapintani.

A jelenlévők közül néhányan viszont éles kritikát fogalmaztak meg az Egyesület tevékenységét illetően. Úgy vélik, nem csak szabadidős programokat kellene szervezni, hanem az érdekeiket is hathatósabban kellene képviselni. Sérelmezték továbbá az éves tagdíj 2000 forintra történő emelését is. Az egyesület ezt a megnövekedett utazási költségekkel indokolta.

A Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesülete 2003. május 3.-án alakult. Hajdú-Bihar megyében jelenleg 4 ezer a látássérültek száma, az egyesületnek pedig 1545 tagja van. Balmazújváros körzetének csoportvezetője Ádám István. Minden hónap első és harmadik szerdáján 8 és 12 óra között a Debreceni utca 12. szám alatt tart fogadóórát.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése