2012. december 22., szombat

Felújítják a Sporttér utcai sportcsarnok kiszolgáló helyiségeit


10,5 millió forintot költ a Városi Sportcsarnok kiszolgáló helységeinek felújítására Balmazújváros. Erre azért van szükség – áll a képviselő-testületi előterjesztésben –, mert ezen a helyiségek állapota annyira leromlott, hogy a folyamatos üzemeltetés is veszélybe került. Ezért az önkormányzat saját forrásból fedezi az épületrész felújítását.

A megújult csarnok épülete - a pálya viszont
nem nem nagyobb
fotó: B.T.

Tegnapi testületi ülésén szavazott a balmazújvárosi képviselő-testület a sportcsarnokhoz tartozó épületrészek felújításáról. Az erre fordítandó összeget még az idei évi költségvetésből biztosítja a város önkormányzata. A döntés értelmében 10,5 millió forintot utalnak át a Balmazújváros Sport Kft. részére, amely a továbbiakban gondoskodik a helyiségek tatarozásról. Ez a cég működteti a város NB II-es labdarúgócsapatát is, amelynek 100 százalékos tulajdonosa a település önkormányzata.

A renoválásra azért nyílik most lehetőség az idei évi büdzsé terhére, mert a költségvetésben némi többlet mutatkozik. Ennek oka, hogy az önkormányzat az Európai Unió Önerő Alap pályázatán több ízben is sikeresen szerepelt. A megpályázott pénzösszegeket, amelyeket végül elnyert a település, az idei évi költségvetésből már kifizette a város, így a megszerzett támogatások most többletbevételként jelentkeznek a város büdzséjében. Legutóbb, a december 10-én közétett adatok szerint a város vízelvezető rekonstrukciójára nyert el Balmazújváros 9 millió 600 ezer forintot.

A Sporttér utcán található régi csarnok mérete nem felel meg a kézilabdapálya szabványainak. Az épület az elmúlt években több ütemben újult meg. Kicserélték a nyílászárókat, renoválták az öltözőket, de megtörtént a létesítmény külső renoválása is. Ehhez a forrás jelentős részét pályázaton nyerte el a város.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése