2013. január 2., szerda

Most nem nyert pénzt az ÖNHIKI pályázaton Balmazújváros


Ezúttal nem jutott pénz Balmazújvárosnak az Önhibájukon Kívül Hátrányos Helyzetű Települések (ÖNHIKI) önkormányzatai számára kiírt pályázaton. A 2012-es támogatások a második és harmadik üteméről egyszerre határozott december közepén a belügy- és a nemzetgazdasági miniszter.

Ezúttal nem jutott pénz a városnak
fotó: B.T.

A támogatásért 2012. szeptember 10-ig lehetett a pályázni a Magyar Államkincstárnál. Pintér Sándor és Matolcsy György tárcáinak döntése értelmében a második és harmadik ütemben összesen 2 milliárd 580 millió forint jutott Hajdú-Bihar megye 71 települése számára. Balmazújváros ezúttal eredménytelenül pályázott. Ebben az ütemben a legtöbbet, mintegy 240 millió forintot Berettyóújfalu harcolt ki magának, de nem járt rosszul Kaba sem, ahová 101 millió forint érkezett az év végén. A környező települések közül Hajdúböszörmény 103 millió forinttal gazdagodott, Hajdúnánás 89 millióval, Tiszacsege 41 millióval, de Hortobágy községe is 46 millió forintnak örülhetett. Nagyhegyes és Hajdúszoboszló évek óta pozitív mérleggel zárja költségvetését, így ez a két település nem vehet részt az ÖNHIKI kiírásain.

Balmazújváros az elmúlt években rendre eredményesen pályázott az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok számára létrehozott pénzügyi alapnál. A 2012-es év első ütemében 116 millió 472 ezer forintot kapott a város, ami megyei viszonylatban a második legnagyobb összegnek számított. De 2011-es évben is az ÖNHIKI három kiírásából kétszer jutott a költségvetéshez mérten jelentős bevételhez a város: az első ütemben 101 millió 862 ezer, a másodikban pedig kereken 60 milliós támogatást könyvelhetett el a település.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése