2013. január 3., csütörtök

Megkezdődött a munka a Balmazújvárosi Járási Hivatalban


Noha a táblák még nem kerültek a helyükre, de tegnap megkezdődött a munka a Balmazújvárosi Járási Hivatalban. A január elsejétől működő hatóság irodáit a Polgármesteri Hivatal „B”-épületében alakították ki.

A táblák egyelőre még a hivatal padlóján hevernek
fotó: B. T.

Az állam által létrehozott járások a települési önkormányzatoktól több feladatot is átvettek. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatalnak alárendelt új hatóság jogkörébe kerültek át az okmányirodai feladatok, így a gépjárműveket érintő hivatalos iratok kiadása is; a gyermekvédelmi és gyámügyek, a szociális ügyek közül pedig az ápolási díj és a közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása. De a járások intézik a környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyeket is. Balmazújváros polgármesteri hivatalától a feladatokkal együtt 20 húsz dolgozót vett át a járási hivatal.

A Balmazújvárosi Járási Hivatalt dr. Veres Margit vezeti, aki 2009 óta a város jegyzője volt, ettől a tisztségétől azonban le kellett mondania. A balmazújvárosi járáshoz öt település tartozik: városunk mellett Egyek, Hortobágy, Tiszacsege és Újszentmargita lakosai is itt intézhetik azokat a hivatali ügyeiket, amelyeket az állam átvett a települési önkormányzatoktól. 

Az Okmányiroda költözése miatt az óév utolsó napjaiban zárva volt, de tegnap, az új esztendő első munkanapján immár a járási hivatal részeként ismét fogadta az ügyfeleket, amely a továbbiakban volt E-ON irodában (Kossuth tér 3.) működik. Okmányiroda hétfőn és szerdán 8-tól 16 óráig, kedden 8-18 között, csütörtökön 8-tól 10 óráig, pénteken pedig 8 órától 11.30-ig tart nyitva.


(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése