2013. január 4., péntek

Új perspektívák a női kézilabdaklub előtt: Király Sándor veszi át a csapatot

Már edzenek Melkó Károly tanítványai


Átveszi a női kézilabdaklubot Király Sándor – nyilatkozta Melkó Károly az expressis verbis portálnak, így, ha időre elkészül a sportcsarnok, jövőre már az NB II-ben szerepelhet az NKK-Balmazújváros. A csapat egyébként ma elkezdte a felkészülést a megyei bajnokság tavaszi idényére, amelyet címvédőhöz méltó módon, a tabella éléről várnak a lányok.

Téli edzőtáborra nem jut pénz a női kézilabdacsapatnál
forrás: NKK-Balmazújváros (Facebook)

Király Sándor működteti a következő szezontól a balmazújvárosi női kézilabdaklubot. Így, ha nyár elején valóban átadják a Kastélykert utcán a vállalkozó magánberuházásaként épülő sport- és rendezvénycsarnokot, 1999 után újra NB II-es mérkőzéseket játszhatnak a város női kézilabdázói, aminek révén ismét több figyelem vetülhet a szakosztályra.

Ahhoz azonban, hogy a magasabb osztályban való szereplést alanyi jogon vívja ki az együttes, meg kell védenie bajnoki címét a megyei bajnokságban. Ennek jegyében kezdődött a tavaszi szezonra való felkészülés klubnál. Így ma délután négy órakor már a waxos kézilabdák pattogásától volt hangos a Kalmár Iskola tornaterme. A 14 éves korosztály, akik a csapat egyik felét alkotják, ugyanis január 13-án már az ERIMA országos bajnokság aktuális fordulójában lépnek pályára. A megyei bajnokságban címvédő csapat rutinosabb, ám még így rendkívül fiatal része pedig január 7-én, hétfőn kapcsolódik be munkába.

Melkó Károly elmondta: a téli felkészülési időszakban nincs lehetőségük edzőtáborba vonulni, ami azért okoz komoly problémát, mert szabványos méretű kézilabdapályán csak edzőmérkőzéseken gyakorolhatnak. „Így tréningek mellett elsősorban a felkészülési találkozók határozzák meg, hogy milyen formában kezdi a tavaszi idényt a csapat” – nyilatkozta az edző. A tréner gondjait tovább fokozza, hogy a Sporttér utcai csarnok öltözőit ezekben a napokban újítják fel, ezért a játékosok már odahaza kénytelenek sportszerelést ölteni.

Az egyelőre mostoha körülmények azonban nem szegik kedvét sem a játékosoknak, sem az edzőnek. Melkó Károly óvatosan fogalmazott akkor, amikor a következő bajnoki címről beszélt: „sokan fenik a fogukat ránk, de szeretnénk bebizonyítani, hogy nem véletlenül nyertük meg tavaly a bajnokságot” – mondta a szakvezető.

A megyei bajnokság címvédője veretlenül vezeti a tabellát. Mind a tíz ellenfelét magabiztosan győzte le, így nem csak a legtöbb pontot gyűjtötték, hanem a legtöbb gólt dobták és a legkevesebbet is kapták. A tavaszi nyitófordulóban, március 24-én a Nádudvar vendégeként lépnek pályára az újvárosi lányok.

(A Melkó Károllyal készült mintegy félórás interjút a jövő hét folyamán publikálja a portál szerkesztője.)

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése