2013. január 24., csütörtök

Végre! Tavasszal kezdődik a Nádudvari utca felújítása Balmazújvárosban

Még idén megújul Balmazújváros belterületén a rendkívül rossz állapotban lévő Nádudvari utca, valamint a várost Hajdúszoboszlóval összekötő út – derül ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.

Megérett a felújításra a Nádudvari utca Balmazújvárosban. A település egyik legforgalmasabb útját mára annyira ellepték a kátyúk, hogy ha valaki helyismeret nélkül megy rajta végig autóval, könnyen eltörhet a futóműve. Az 1800 méteres szakasz Magyar Közút kezelésében áll, tehát nem önkormányzati út, ezért a város nem tehetett semmit annak felújítása érdekében.

A rekonstrukció keretében folytatódik a Balmazújvárost Hajdúszoboszlóval összekötő út újjáépítése is. A Nagyhegyestől a fürdővárosig tartó szakasz szintén nagyon rossz állapotban van, azon a lyukak állandó betömése sem segített. Különösen télen, amikor a kátyúzás maximum tüneti kezelés, ugyanis ebben az évszakban csak hideg aszfaltozással lehet elhárítani a balesetveszélyt. A 11,3 kilométeres szakasz felújítása a Nádudvari utcai részhez hasonlóan tavasszal kezdődhet. A korszerűsítés uniós forrásból valósul meg.

Ezen kívül is több mellékút kaphat még idén új aszfaltréteget Balmazújváros közelében. A Magyar Közút szeretné a Balmazújváros és Hajdúnánás közötti mellékutat is felújítani. A 12,5 kilométeres szakasz rekonstrukciójának támogatásáról még nem született döntés, mint ahogy a Tiszafüredet és Polgárt összekötő útvonal 13 kilométeres szakaszának korszerűsítésről sem.

A megyében egyébként 9 milliárd forint jut a négy- és ötszámjegyű mellékutak felújítására, aminek eredményeként idén 72 kilométernyi szakaszon válik biztonságosabbá és gyorsabbá a közlekedés.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése