2013. május 24., péntek

Elkezdődött a stadionrekonstrukció Balmazújvárosban

Lehet, hogy osztályozóra kényszerül a Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő labdarúgócsapata az NB II-ben, az együttes pályáját azonban már a hét elején felszántották. Hivatalosan viszont csak a mai, azaz május 24-ei rendkívüli testületi ülésen szavaztak a képviselők arról, hogy melyik cég végezheti a rekonstrukciót.

A pályát már felszántották
fotó: B.T.

Két nappal az utolsó bajnoki hazai bajnoki találkozó után már nyoma sem volt a kapuknak és a zöld fűnek a Sporttéren. Megkezdődött ugyanis a labdarúgópálya rekonstrukciója Balmazújvárosban. Mint ismeretes, a másodosztályú labdarúgócsapatot működtető Balmazújváros Sport Kft. sikeresen pályázott a társasági adókedvezmény (TAO) révén elnyerhető támogatásra. Ennek keretében újul meg a Sporttéren található centerpálya valamint a főlelátó. A Sport Kft. által lefolytatott közbeszerzései eljárás során három ajánlat érkezett. A három pályázóból kettőt nyilvánított érvényesnek a képviselő-testület, szerződést pedig a legalacsonyabb ajánlattal előálló Pharos 95 Kft-vel köt az önkormányzat. A dunavarsányi székhelyű cég bruttó 63 millió 800 ezer forintért vállalta a beruházást.

A pályát már annak ellenére felszántották, hogy elképzelhető, osztályozót kell játszania a klubnak az NB II-ben maradáshoz. A beruházás azonnali elindítását alighanem a júliusi bajnoki nyitány indokolja. Az új gyepszőnyeg lefektetése után a pálya egy hónapig még nem használható, így aligha bánkódott a klubvezetés, hogy a bajnokság 30. fordulóját előrehozva, május 1-jén rendezte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy ha osztályozóra kényszerülne a tabellán jelenleg ötödik helyen álló újvárosi együttes, akkor bennmaradásért vívott hazai találkozó helyszíne az ugyancsak TAO-s támogatással megújult GÖCS-pálya lenne.

Az MLSZ TAO programja révén a beruházás 70 százaléka írható le a Sport Kft-t támogató vállalkozások adójából, ez az összeg már rendelkezésre áll. A maradék 30 százalékot kell a Sport Kft-ben kizárólagos tulajdonjoggal rendelkező önkormányzatnak előteremtenie. A Sporttéren található centerpálya összesen 50 millió, a főlelátó újjáépítése pedig mintegy 160 millió forintból valósulhat meg. A 600 fős új fedett tribün alatt öltözők és más kiszolgálóhelyiségek kapnak majd helyet.

Jövőre a túloldali lelátót szeretné korszerűsíteni az önkormányzat ugyancsak a TAO-s pályázat révén, de a tervek között a világítás kiépítésére is szerepel.


(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése