2013. május 28., kedd

Együtt ünnepeltek a civilek és a gyerekek Balmazújvárosban

A civilek és a gyermekek ünnepe volt május utolsó hétvégéje városunkban. Szombaton délelőtt a művelődési ház előtti téren a gyermeknap alkalmából várták a kicsiket, délután pedig a civil szervezetek mutatkoztak be a Kastélykertben.

Szivacskézilabda tornát is rendeztek
fotó: B.T.

Az immár évről évre hagyományosan megrendezett Civil napot a Célbakísér Civil Szövetség hívta életre. A szervezők célja a rendezvénnyel az volt, hogy minél többen ismerjék meg a városban működő civil szervezetek munkáját, mivel sokan olyan tevékenységet végeznek, amelyek nem mindig állnak a figyelem középpontjában. A civilek mellett a helyi sportegyesületek is bemutatkoztak a Kastélykertben. Az érdeklődők sátrakban pillanthattak be a civil szerveződések tevékenységébe, a színpadon pedig egymást váltották a helyi csoportok. Fellépett többek között a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar és Mazsorett csoport valamint a Himes Néptáncegyesület is, de hastáncbemutató és a BAKI gitárosainak műsora is szerepelt a programban.

A Célbakísér Civil Szövetség, hivatalos nevén a Civil Érdekérvényesítés és Lobbi a Balmazújvárosi Kistérségért Civil Szövetség 2009-ben jött létre. A szervezet fő célja a térségben működő civil szerveződések munkájának összehangolása, segítése, érdekeinek érvényesítése. A szövetség elnöke Béke Lajos. Az egyesület 2006 óta működteti a BAKI ifjúsági Házat is.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése