2013. május 22., szerda

Átadták a város korszerűsített egészségügyi szakellátóját

Átadták a korszerűsített és bővített egészségügyi szakellátót Balmazújvárosban. A komplexumot közel 200 millió forint értékben szerelték fel a legmodernebb orvostechnológiai eszközökkel.

Kívül és belül egyaránt megújult a régi orvosi rendelő
fotó: B.T.

A beruházást 537 millió forinttal támogatta az Európai Unió ás a magyar állam - mondta el a megnyitóünnepségen Tiba István (Fidesz), a város polgármestere. A fejlesztéseknek köszönhetően a térség legmodernebb járóbeteg-ellátó centruma jött létre. 

A ceremónián részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, aki hangsúlyozta, hogy az egészségügyi kormányzat a gyógyítás folyamatát a háziorvosi hálózaton, a járóbeteg-ellátáson, az egynapos ellátáson és a progresszív betegellátást jelentő fekvőbeteg-ellátáson keresztül képzeli el. A miniszter fontos célnak nevezte, hogy minél kevesebb időt kelljen a betegeknek kórházban tölteniük, és kiemelte a megelőzés fontosságát is.

Balog Zoltán szerint példamutató a balmazújvárosi kistérség egészségügyi központjának kialakítása. Külön kiemelte a telemedicina rendszerét. Ez azért jelentős fejlesztés, így az államtitkár, mert a 25 kilométerre fekvő Debrecen tömegközlekedéssel több mint egy óra alatt közelíthető csak meg. A telemedicina viszont biztosítja, hogy adott esetben az elküldött adatok alapján a távoli orvos szakvéleménye a beteg utaztatása nélkül eljusson a kezelőorvosához.

A projekt keretében közel 200 millió forint értékben 80 új orvosi műszerrel, például a környéken egyedülálló direkt röntgen készülékkel, valamint orvosdiagnosztikai berendezésekkel szerelték fel a felújított szakellátót. A rendelőközpont orvostechnológiai korszerűsítése mellett hat új szakrendelőt integráltak a járóbeteg-centrumba, ezáltal valamennyi szakrendelés egy helyen érhető el a városban.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése