2013. június 27., csütörtök

Új irodaépületbe költözött a Balmazújvárosi Tankerület

Tegnap vette át felújított épületét Balmazújvárosban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) helyi tankerülete. A volt gyermekorvosi rendelőt a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző tanulói modernizálták.

Ingyen kapta meg az épületet az újvárosi tankerület
fotó: B.D.

A Veres Péter utcán az 1930-as években épült polgári házban korábban gyermekorvosi rendelő működött, ahonnan az új egészségügyi központ átadásával költöztek ki a praxisok. Az épületet az önkormányzat, noha szerette volna, nem tudta értékesíteni, ezért tavaly év végén térítésmentesen adta át azt az akkor felálló tankerület részére. Bényei Sándor, a Balmazújvárosi Tankerület igazgatója beszédében kiemelte, hogy köszönettel tartoznak az önkormányzatnak ezért a gesztusért, amelynek köszönhetően elköltözhet az intézmény a polgármesteri hivatalból.

A Balmazújvárosi Tankerülethez nem csak városunk, hanem Hortobágy, Tiszacsege és Újszentmargita oktatási intézményei tartoznak. Ezt emelte ki az ünnepségen Postáné Kecskés Ilona alpolgármester is, aki szerint az új központ a vidéken élők életvitelét javítja. A ceremónián – a meghívóban közöltekkel ellentétben – nem vett részt Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, így helyette Pappné Gyulai Katalin, a debreceni tankerület vezetője adta át a KLIK új irodaházát a helyi tanegység igazgatójának és dolgozóinak.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése