2013. június 6., csütörtök

Holnap kezdődik a nemzeti parkok hete

Szakvezetéses túrákkal és családi programokkal is várja az érdeklődőket a Hortobágyi Nemzeti Park június 7. és 16. között a magyar nemzeti parkok és védett természeti területek hetére.

A Hortobágyi Nemzeti Park is várja a látogatókat
fotó: HNP

A rendezvény központi nyitóhétvégéjének június 7-9-én ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park és Debrecen ad otthont. A debreceni Emlékkertben hagyományőrző kézművesek bemutatói, szakvezetéses túrák, ifjú természetvédelmi őrök Kócsagőr-próbája, természetismereti játékok, koncertek, előadások, könyvbemutatók szórakoztatják a látogatókat. 17 órától pedig idősebb Garai Lajos anekdotázik a hortobágyi pásztoréletről. A program csatlakozik a Debreceni Pulyka Napok és a Debreceni Ünnepi Könyvhét rendezvényeihez is - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

Június 7-én a hortobágyi látogatóközpontban konferencia kezdődik a nemzeti parki ökoturisztikai termékfejlesztés lehetőségeiről, 9-én az érdeklődők ingyenes szakvezetéses túrákon vehetnek részt a nemzeti parkban gyalog, kenuval és kerékpáron. A hortobágyi látogatóközpont udvarán kézműves bemutató és vásár várja a látogatókat. Ezen a napon számos bemutatóhely, így a Hortobágyi Vadaspark, a Hortobágy-halastavi kisvasút, a Tisza-tavi Vízi Sétány (Poroszló), valamint a Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény (Tiszafüred-Örvény) is 50 százalékos kedvezménnyel látogatható.

Június 10-16. között valamennyi nemzeti park és további védett természeti területek várják a természetbarátokat kalandtúrákkal, családi programokkal és különleges előadásokkal. A Hortobágyi Nemzeti Park részletes programkínálata itt tekinthető meg.

(MTI nyomán írta B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése