2013. június 29., szombat

Önként jelentkező játékosok a női kézilabdacsapatnál

Az anyagi háttér és a játékoskeret is alakulóban a Balmazújvárosi NKK-nál


Kétmillió forintot kapott az NB II-ben induló balmazújvárosi női kézilabdacsapat az önkormányzattól. Erről keddi testületi ülésén szavazott a város képviselő-testülete. Eközben – úgy tűnik  környékbeli, magasabb osztályban szereplő játékosok számára is vonzó lehet a harmadosztály és az új csarnok, hiszen – információink szerint – többen is jelentkeztek az egyesületnél, akik szívesen folytatnák pályafutásukat a feltörekvő klubnál.

Idén is Kunszentmártonban készülnek a lányok
fotó: B.T.

Mint arról már beszámoltunk, az utolsó bajnoki találkozó és az éremátvétel után egy órával már a jövő évi NB II-es szezonról tárgyalt Melkó Károly tréner és Szabó Miklós egyesületi elnök a férfi csapat vezetésével az együttműködés kereteiről. Azóta is a jövő évi anyagi feltételek előteremtésén dolgoznak a klub elöljárói, mivel a harmadosztályban junior csapatot is versenyeztetni kell, de az utazási kiadások és a játékvezetői díjak is magasabbak, mint a megyei pontvadászatban. Az NB II-es indulás megnövekedett költségeinek biztosításából a város is kiveszi a részét, miután a képviselők keddi testületi ülésükön kétmillió forintot szavaztak meg a klub részére az idei büdzsé többletbevételének terhére. Az összeget augusztus 1-től havi részletekben utalja az önkormányzat, így az idei évre biztosítottnak látszik az együttes költségvetése. Az utánpótlás-nevelésre pedig a társadalmi adókedvezmény (TAO) nyújtotta lehetőségeket kihasználva igyekszik még több forrásra szert tenni az egyesület.

A csapat július 22-én kezdi a felkészülést a szeptember közepén rajtoló bajnokságra. Az első héten Újvároson gyakorolnak a lányok, majd egyhetes edzőtáborba utaznak Kunszentmártonba, ahol ideális körülmények között készülhetnek az új idényre, amelyben várhatóan minden csapat ellen meg kell küzdeni a pontokért.

A háttérben a játékoskeret megerősítésén is dolgoznak a vezetők. Az NB II-es indulás híre hamar körbejárt a megyei kézilabdaéletben, hiszen információink szerint több fiatal játékos is bejelentkezett a csapatnál, hogy szívesen folytatná pályafutását Újvároson. Úgy tudjuk továbbá, hogy a klubnál még mindig képben van két egykori újvárosi élvonalbeli játékos, a gyermekét nevelő Szabados Ibolya valamint a krónikus derékbántalmai miatt visszavonult Király Annamária is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése