2013. június 22., szombat

Autóra esett egy faág Balmazújvárosban

Az ország keleti felén több helyen is komoly jégesővel és széllel kísért zivatarok voltak az elmúlt órákban. Balmazújvárosban is sokan várták a felfrissülést hozó csapadékot, az orkánerejű szélről azonban alighanem sokan lemondtak volna.

Több ág is letört a nagyobb fákról
fotó: B.T.

Hatalmas széllel érkezett zivatar vetett véget a napok óta tartó fullasztó kánikulának. Noha lehullott csapadék nem volt jelentős, a zivatar kifutószele orkánerejű volt. Jól mutatják ezt a városban letölt ágak, amelyek a városban az utakon hevernek. Vélhetően a tikkasztó meleg elől keresett menedéket annak a személygépkocsinak a sofőrje is, amelyik a Veres Péter utca egyik fája alatt parkolt. A fáról a szél által letölt ág pedig el is találta, sérülést azonban abban aligha okozott, hiszen a tömege nem volt jelentős.

forrás: OMSZ honlapja

A meteorológiai szolgálat (OMSZ) negyed 3 után adott ki másodfokú riasztást a balmazújvárosi kistérségre a várható heves zivatar, valamint annak következményei, a károkozó szél és nagyméretű jég miatt. Emlékezetes, hogy 2010 nyarán egy vihar következtében több fát is kicsavart a szél a városban, vagy később ki kellett vágni, mert veszélyessé vált.


(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése