2013. június 20., csütörtök

Itt az első fecske! Pénteken nyit az egyik dohánytrafik Újvároson

Az április óta dagadó trafikbotrány árnyékában holnap a Nádudvari utcán megnyílik az egyik újvárosi nemzeti dohánybolt. Mint az a mellékelt képen is jól látható, a trafik táblája már kikerült az üzlethelyiségre, ahol korábban használt mobiltelefonokat forgalmaztak. A nyitást holnap reggel 7 órára ígérik. 

Itt nemzeti dohánybolt nyílik
fotó: B.T.

Hogy újvárosi vagy vidéki tendernyertes nyit-e a Nádudvari utcán üzletet, azt egyelőre e sorok írója nem tudja. Az biztos azonban, hogy július 1-jétől állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme, s csak koncessziós szerződés alapján működő kereskedők – egyéni vállalkozók, illetve gazdasági társaságok – értékesíthetik ezeket. Balmazújvárosban kilenc koncessziót hirdettek, ezek jelentős részét azonban nem újvárosi kereskedő nyerte el.

Április vége óta folyamatosan témát szolgáltat a lapoknak a nemzeti dohányboltok ügye. Hivatalosan a trafikok pályáztatásáért és elbírásáért Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és az általa vezetett tárca volt a felelős. Lapinformációk szerint viszont a Fidesz helyi vezetői döntöttek arról, hogy a körzetükben ki nyithat trafikot. A szoboszloihirek.hu például egy Fidesz közeli informátortól származó levelet ismertetett, amelyet a portál újságírója szerint Kocsis Róbert, a Fidesz fürdővárosi elnöke írt Bodó Sándornak, a megyei közgyűlés elnökének. Ebben a levél szerzője több pályázóról is véleményt formál, és javaslatot tesz arra is, hogy kit kellene nyertesnek nyilvánítani. A hajdúszoboszlói trafikbotrány kipattanása után Kocsis Máté, a Fidesz szóvivője ugyanakkor igyekezett cáfolni az oldal értesüléseit.

Balmazújvároson kilenc koncessziónyertes nyithat üzletet, közülük Csugány Tamás, Farkas Lajos, Lakatos Attila, Polonkai Róbert, Szilágyi Lajosné, és Tóth-Németh Nóra Egerben is a kiválasztottak közé került. De Kisné Tréki Margit Mária, Vargáné Kányási Judit Julianna és Molnár Judit is árulhat július 1-jétől Újvároson dohányterméket.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése