2012. augusztus 7., kedd

Láthatatlan Légió: Apostu, Bajevski és Zahovaiko


APOSTU, AKI HAZÁJÁBAN SEM EMELKEDIK KI

Bogdan Apostu másfél évet töltött Magyarországon. A román támadót a 2008/2009-es idényben a Nyíregyháza labdarúgócsapata igazolta le az izrael Hapoel Bnei Sachnin együttesétől. A szabolcsi megyeszékhelyen stabil kezdőjátékosnak számított, olyannyira, hogy az őszi idényben kilenc gólt szerzett, a REAC ellen a mesterhármas is összejött neki. Tavasszal viszont már csak kétszer vette be a ma 26 éves csatár az ellenfelek hálóját, ennek ellenére a csapat bennmaradt az első osztályban. A következő szezont már Miskolcon kezdte, ahol mindössze egy gólpasszal vétette magát észre. Nem is marasztalták, már télen távozott, és hazatért Romániába, ahol a Curtea de Argesnál kapott szerződést. Ezután játszott a Zsilvásárhelyen (CS Pandurii Targu Jiu), a mérlege itt húsz mérkőzésen szerzett négy gól. Egy idény után távozott. Az idén a Petrolul Plotesti szerződtette, többnyire csak kiegészítő ember volt, de két gólt így is összehozott. De ez is elég volt ahhoz, hogy csapata megszerezze a még bennmaradást érő tizennegyedik helyet.


BAJEVSKI, A MACEDÓN VÁNDOR

Aleksandar Bajevski több évet játszott az NB1-ben, legnagyobb sikereit a Ferencváros csapatában érte el, ahol az UEFA-Kupa csoportkörében is pályára lépett.

A macedón támadót az OFK Belgrád együttesétől igazolta le a Győri ETO. Egy év múlva már Siófokon játszott. Jóllehet, egyik helyen sem termelte a gólokat, a Ferencváros viszont fantáziát látott benne, így László Csaba edzősködése idején meghatározó játékosnak számított. Első fővárosi idényében tizenegyszer talált a kapuba és hat gólpasszt is kiosztott. Részese volt az FTC UEFA-csoportkörös szereplésének.

2006-ban igazolt el Magyarországról. Megfordult Lengyelországban, Belgiumban és Szlovákiában is, de maradandót már sehol sem alkotott. Az előző idényt Albániában kezdte, a Flamurtari Vlore csapatától, a Budapest Honvéd leendő kupaellenfelétől kapott szerződést, de már télen távozott a klubtól, és meg sem állt Indonéziáig, ahol az egzotikus nevű Pelita Jaya együttese igazolta le. A 32 éves játékos Macedónia válogatottjában is pályára lépett, nyolc mérkőzésen két gólt szerzett.


FINNORSZÁGBAN A HÓRIHORGAS CSATÁR

Vjatseslav Zahovaiko, a DVSC-Teva csatára márciusban távozott a csapattól. A Debrecen együttese 2011. nyarán igazolta le a 30 éves csatárt, aki az első két bajnoki fordulóban csereként jutott szóhoz, ezután azonban megsérült. A Magyar Kupában és a második csapatban játszott, ezeken a találkozókon többször is gólt szerzett. Az első csapatban Adamo Coulibaly mögött viszont nem jutott számára hely. Így tavasszal közös megegyezéssel távozott a csapatból.

Útja a finn ligába vezetett, ahol a Kuopion Palloseura együttesétől kapott szerződést. Eddig négy bajnoki találkozón egy gólt szerzett, de további gólokat várnak a ballábas játékostól, miután csapata az utolsó előtti, tizenegyedik helyen szerénykedik. A klub több észt játékost is foglalkoztat, egyik honfitársa, a válogatott Ats Purje három góllal a csapat legeredményesebb játékosa.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése