2013. július 9., kedd

Jól halad az útfelújítás Újváros és Szoboszló között

Nagy erőkkel dolgoznak a Balmazújvárost Hajdúszoboszlóval összekötő út felújításán Nagyhegyes és a fürdőváros között. Jó hír az autósok számára, hogy már csak egy jelzőlámpánál kell várakozni a szakaszon az útépítés miatt. A beruházásnak köszönhetően 12,9 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot. A rekonstrukció összértéke közel 1,7 milliárd forint.

Több helyen is dolgoznak az útépítők
Balmazújváros és Hajdúszoboszló között

fotó: Nagyhegyes önkormányzata

Speciális gépjárművek és útépítők dolgoznak Nagyhegyes és Hajdúszoboszló között a 3321-es számú út mentén. A gáztelep és a fürdőváros között már lefektették az aszfaltréteget, jelenleg az útpadkát készítik a munkások. Ottjártunkkor csak a gáztelep után, Nagyhegyes felé egy rövid szakaszon volt érvényben félpályás útlezárás, igaz, aki rossz ütemben kapja el a piros lámpát, 3-4 perces várakozásra is számíthat. Ugyanakkor ez is jelentős előrelépés az autóval közlekedők számára, hiszen korábban több szakaszon is működött a jelzőlámpa.

Nagyhegyes előtt még készülőben az útpálya, itt most fektetik aszfaltréteget a lemart felületre. Érdemes azonban már a körforgalmat megelőzően fokozott óvatossággal közlekedni Hajdúszoboszló irányába, mivel több helyen is igen rossz minőségű az út ott, ahol még nem végeztek a felújítással. Balmazújváros és Hajdúszoboszló között így teljes egészében sebességkorlátozás van érvényben. Az út újvárosi szakaszán a kerékpárút-építés miatt csak 30-cal, de a 33-as úton található körforgalomig tartó szakaszon is csak 50-nel vagy 70-nel lehet közlekedni. Aki még nem szokott volna hozzá a megváltozott forgalmi körülményekhez, jól teszi, ha a sebességkorlátozásokat betartja, mert a rendőrség mostanság Újvároson megszaporodott traffipaxai is gyakran mérnek az útszakaszon.

Balmazújváros és Hajdúszoboszló között 12,9 kilométeren újul meg a 3321-es jelzésű mellékút. A beruházás összértéke 1,7 milliárd forint, amely még idén befejeződik. Hajdú-Bihar megyében egyébként 2013 végéig összesen 34 kilométernyi négy- és ötszámjegyű út felújítását végzik el mintegy 4,8 milliárd forint értékben. A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. fejlesztése az Észak-Alföldi Operatív program keretében uniós támogatással valósul meg.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése