2013. március 7., csütörtök

Már tavasszal sem a Sporttéren játszanak a női kézilabdázók!


Gőzerővel készül a megyei bajnokság rajtjára a balmazújvárosi női kézilabdaklub, amely a két hónapja tartó téli holtszezon alatt tegnap használhatta először a sportcsarnok felújított öltözőjét. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy hol játssza tavasszal hazai találkozóit az egyesület.

Melkó Károly és tanítványai itt még
a Sporttéren fogadkoznak

forrás: NKK facebook oldala

Január 7-én 21 játékos kezdte meg az alapozást a megyei bajnokság tabelláját vezető újvárosi női kézilabdacsapatban, akik heti négy edzéssel készülnek a küzdelemsorozat március végi rajtjára. Melkó Károly, az NKK edzője elmondta, hogy kisebb sérülések nehezítették ugyan a munkát, de mára mindenki egészséges. Munkahelyi elfoglaltság és az iskolai felvételik miatt viszont a szokásosnál többen hiányoztak idén az edzésekről. A legtöbb gondot azonban mégsem az edzésmulasztások, hanem a mostoha körülmények okozzák: „két hónapja a folyosón, vagy a csarnokban öltözünk, tisztálkodási lehetőség nélkül, miután a sportcsarnok öltözőit felújítják” – tájékoztatott a tréner, aki 16 éve edzi az újvárosi lányokat, és ezalatt az idő alatt már sok nehézséget megélt a csapat szakvezetőjeként. „Ennek ellenére a lányok nem panaszkodnak, megszokták, hogy csak kézilabdások” – teszi hozzá némi iróniával a Kalmár Iskolában testnevelést és biológiát oktató tanár. Jó hír viszont, hogy tegnap már a felújított öltözőben ölthettek sportszerelést a lányok.

Az elmúlt időszakban több edzőmérkőzést vívott a csapat. Összemérték erejüket az NB1/B-s Hajdúböszörménnyel, amelytől ötgólos vereséget szenvedett a gárda. Február 27-én pedig a háromcsapatos Szi-Zo-kupán szerepeltek az újvárosiak. A nyíregyházi tornán az alakulat a második helyet szerezte meg, miután rivális Hajdúszoboszlói ANKSE-t 20 góllal múlták felül Ludnai Fanniék. A kupagyőzelemért az NB II. Észak-keleti csoportjának harmadik helyén álló Kállósemjén-Kölcsey DSE mérkőzött a csapat, de ezen a találkozó végül kilenc góllal bizonyultak jobbnak a Kocsik Viktóriával felálló szabolcsiak, akit egyébként a torna legjobb játékosának is megválasztottak. A mieink legjobbjának járó díjat Ludnai Fanni kapta Nyíregyházán (a torna eredményeit a cikk alatt tekinthetik meg). Melkó Károly az általános iskolás korú játékosainak is lehetőséget adott a találkozókon. A szakvezető mind az eredményekkel, mind pedig a pályán látottakkal elégedett volt.

Az NKK-nak egyelőre csak az öltözőproblémái oldódtak meg. Azt még mindig nem tudni biztosan, hogy hol játszik idehaza a csapat, miután a szabadtéri bitumenpálya területén a labdarúgópályához tartozó lelátó épül. A tréner tájékoztatása szerint az a legvalószínűbb, hogy a tavaszi szezon hazai mérkőzéseit a Szakközépiskola rekortán pályáján rendezi a klub. Melkó Károly a gondok ellenére optimistán várja a megyei bajnokság március végi rajtját. „Az igazi formát majd április elejére kell elérnünk, addig még van egy kis időnk” – zárta mondandóját tréner.

A tavaszi szezon időpontegyeztető fórumát ma, csütörtökön rendezik. Ami biztos, hogy a március 24-i bajnoki nyitányon az NKK-Balmazújváros a Nádudvarhoz utazik vendégségbe.


A Szi-Zo-kupa eredményei:


Kállósemjén-Kölcsey DSE - Hajdúszoboszlói ANKSE 35-14 (21-5)
Hajdúszoboszlói ANKSE - Balmazújvárosi NKK 15-35 (3-17)
Balmazújvárosi NKK - Kállósemjén-Kölcsey DSE 20-29 (12-16)   

       1. Kállósemjén-Kölcsey DSE     4p  (55-34)
       2. Balmazújvárosi NKK            2p  (55-44)
       3. Hajdúszoboszlói ANKSE       0p  (29-55)

A csapatok legjobb játékosai: Hruska Zsófia (Kállósemjén-Kölcsey DSE);  Ludnai Fanni (Balmazújváros);  Kiss Judit (Hajdúszoboszló)

A torna legjobb játékosa: Kocsik Viktória (Kállósemjén-Kölcsey DSE)

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése