2015. október 15., csütörtök

Hazáig követte, majd ellopta a pénzét

Debrecenben költötte el az újvárosi férfitól elemelt pénzt, a rendőrök viszont hamar elkapták.Egy 71 éves idős férfi pénztárcáját lopta el az a fiatalember, akit bíróság elé állítana a rendőrség. Az eset október 12-én történt. Az idős férfi pénzt vett fel, ekkor figyelte meg a 17 éves fiatal. Hazáig követte, és amikor az áldozat hátrament, hogy betolja a biciklijét a melléképületbe, elemelte a teraszon őrizetlenül hagyott táskát.
Viszonylag hamar a fiatalemberre terelődött a gyanú, akit hamarosan el is fogtak, őt gyanúsítottként hallgatták ki.A nyomozóknak azt mondta, a pénzzel Debrecenbe utazott és az egyik bevásárlóközpontban elköltötte annak nagy részét. Kihallgatását követően a gyanúsított a nyomozóknak megmutatta hová rejtette a bácsi táskáját, iratait, amelyeket a rendőrök lefoglaltak, a fiút pedig bűnügyi őrizetbe vették.
A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a helyi lakos ellen a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték, a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték a járási ügyészségnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése