2013. február 2., szombat

A terrorelhárítók fogták el az újvárosi uzsorást



A Terrorelhárító Központ (TEK) segítségével fogtak el egy uzsorást Balmazújvárosban - közölte a Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság szóvivője. A kommandósokat azért vetették be, mert a férfi sokszor viselkedett agresszíven.

fotó: Hajdú-Bihar Megyei
Rendőr-főkapitányság/TEK
 

A 34 éves helyi férfi a gyanú szerint az elmúlt év tavaszától különböző összegű kölcsönöket adott a lakókörnyezetében élő, rossz anyagi körülmények között élő családoknak. A tartozásra olyan magas kamatot számolt fel, hogy a törlesztés a kölcsönt kérő családokat rendkívül nehéz helyzetbe hozta. Az összegek 1.000 forinttól 50.000 forintig terjedtek, melyeket aztán rövid határidőn belül, magas kamattal kellett visszafizetni. Az így kialakult adósságcsapdából a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek nem tudtak kilépni.

A férfit lakókörnyezetében rendkívül agresszívnek ismerték. Mivel ellenállásától és szökésétől is tartani lehetett, a balmazújvárosi nyomozók az elfogás 2013. január 29-ei végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ egységeinek közreműködését kérték.

J. Csabát a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A Debreceni Járásbíróság 2013. január 31-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A férfival szemben a további eljárást üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatja le.

(B.T.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése