2012. június 29., péntek

Termelői piac nyílt a Parlamentnél

Célunk, hogy lerövidítsük a termelőtől a vásárlóig tartó élelmiszerláncot – jelentette ki Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Kossuth téri termelői piac megnyitóján.

A termelői vásárok népszerűsítésére hét-nyolc millió forint forrást biztosít a kormányzat, ezáltal a termelők közvetlenül a fogyasztóknak adhatják el termékeiket.
Az államtitkár kiemelte: egyszerűsödtek a piacnyitás szabályai, így egyre több termelői vásár nyílik szerte az országban. Szeretnék elérni, hogy a vidéki városok főterein is nyíljanak a budapesti Kossuth térihez hasonló termelői elárusító helyek – tette hozzá a politikus.
A Vidéki mustra névre keresztelt vásár helyszíne a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádsora. A rendezvényen negyvenkét termelő kínálja portékáit, valamennyien vidékiek. Különleges gyümölcsökből, gyógynövényekből készült szörpöt és lekvárt, biotermékeket, így sajtot, kolbászt szalonnát valamint zöldségeket és más italkülönlegességeket is árusítanak. A piac késő őszig tart majd nyitva, péntekenként reggel nyolctól este hat óráig.
(MTI nyomán B.T.)

A helyszínen készült összeállítás az alábbi linkre kattintva érhető el: http://soundcloud.com/brandenburger09111/vid-ki-mustra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése